voedselveiligheid is:

eerst (na)denken dan doen

haccpadviesgroep: (maatwerk) producten

U wil duidelijkheid. Daarom hebben wij een productenpakket samengesteld. Ons productenpakket bestaat uit de traditionele-en innovatie producten. Hier volgt een opsomming:

Een bedrijfsgebonden voedselveiligheidsplan:

Deze schrijven we op maat met als eindresultaat een maatwerk HACCP-handboek voor uw organisatie. 

Is er wel een branche gebonden hygiënecode dan gebruiken we deze als leidraad.

0-meting:  

De nulmeting is er om een status quo te bepalen. Het resultaat van de nulmeting is een opsomming van aandachts- en verbeteringspunten.

Audit:

Een audit is een repeterende  beoordeling van het voedselveiligheidsproces binnen de onderneming.  Een audit bestaat uit 2 delen. Ten eerste de controle van het HACCP-werkproces bij u op locatie. Ten tweede de uitwerking van de gegevens en samenstellen van een rapport. 

HACCP handboek:

Alle voedselverwerkers zijn verplicht een HACCP-werkplan op te stellen. Met HACCP loopt een bedrijf het hele productieproces na op mogelijke gevaren op gebied van toepassing voedsel in relatie tot de veiligheid. Deze gevaren worden benoemd. En hoe de daaraan verbonden risico’s worden beheerst. Een werkplan in de vorm van een handboek is de basis voor een HACCP-systeem. Het werkplan moet voor iedereen in de werkomgeving beschikbaar zijn.Deze handboeken zijn gerelateerd aan de hygiënecode die geldt voor uw branche.

Zo is er het beheer, factsheets, de risicofactoren, controleformulieren, uitvoeringsinstructies en schoonmaak.

HACCP-plan:

Is er voor u geen branche gebonden hygiënecode dan moet u zelf een HACCP-werkplan opstellen. En een certificering gaat in samenspraak met de NVWA. Een senior adviseur zal bij u een audit uitvoeren en controleren of uw plan voldoet aan de wetgeving. Deze processen vragen tijd en zijn niet goedkoop. Naast onze kosten betaald u ook de NVWA voor haar diensten en certificering.

Note: Het kan zijn dat onderdelen van uw proces wel onderdeel uitmaken van een hygiënecode en delen niet. Voor de onderdelen waar geen code geldt moet u dit in een eigen HACCP-werkplan opstellen.

Training:

Bij u op locatie, een volledig verzorgde interactieve HACCP-schoonmaak training. In deze 2:2,5 uur durende training wordt iedere deelnemer wegwijs gebracht in de bewustwording hoe om te gaan met HACCP en voedselveiligheid.

HACCP Quick Scan:

De snelle audit. Wij scannen op 10 onderdelen zoals de hygiëne, management, opslag en voedselbereiding. Ieder onderdeel heeft een eigen wegingsfactor. Zo is de juiste opslag belangrijker dan management en weegt zwaarder. Wij rapporteren de score per onderdeel en geven een eindpercentage (0-100%). Wij hanteren voor dit product een landelijk vaste verkoopprijs.Meer lezen: klik hier

Zorgeloos HACCP:

Ons doel is: Een gecertificeerde keuken. Dit doen wij door het houden van een HACCP controle en daar waar nodig tips en advies, verbeterplan opstellen om te zorgen dat u gecertificeerd wordt en blijft. 

Ofwel ontzorgen: Wij presenteren u het concept: Zorgeloos HACCP.

Uw HACCP-proces op orde het hele jaar door. HaccpAdviesGroep is blijvend op zoek naar verbetering en vereenvoudiging van het proces. Voor u geen verassing meer als de keuringsdienst van waren u bezoekt.

Meer lezen: klik hier

Wij hebben organisaties die met voedsel werken in 9 groepen ingedeeld. Deels overlappen de groepen elkaar maar voor ons belangrijk een goede werkmethodiek en maatwerk advies als het gaat om een voedselveiligheidsplan. Dit zijn de 9 groepen: